Nu har Chaarlie varit ute på sin första jakt. Vi följde med en vän till mig på de årliga bockjakten. Jag kommer att träna blodspår med Chaarlie så småningom så jag tyckte han kunde få följa med. Förhoppningen var att han skulle få upp intresset för en ev fälld bock.

Förväntningarna var höga då vinden låg rätt och många rådjur hade skådats dagarna innan. Vi skulle sätta oss på pass kl 19 då djuren vanligtvis går ut på åkrarna. Vi var i skogen redan kl 15 så vi funderade på hur vi skulle fördriva tiden.

Kantarellplockning blev det. Vi tog med varsin kasse i skogen men vände snabbt om för att hämta en sopsäck. En halv säck blev det…..vilket kantarellår det är! Chaarlie var världens lyckligaste när han sprang mellan oss och trampa ned gula kantareller och gnagde på granris(=

Jakten var riktigt spännande. Chaarlie var trött efter svampplocket och sov för det mesta i jakttornet. 7 rådjur såg vi komma ut varav en bock som passerade lite för fort för att skytten skulle hinna med. Även en älgtjur fick vi titta på (15 m ifrån!!)

Så något fällt djur blev det inte men en väldigt spännanade jakt med mycket kantareller i säcken och en ny spännande dag för Chaarlie.